Interim vuokrajohtaja - Joustavasti 24/7 tai muutamana päivänä viikossa

Person Person

Ratkaisu yrityksesi muuttuviin tarpeisiin

Interim vuokrajohtaja voi asiantuntemuksensa ja joustavuutensa avulla auttaa yrityksiä navigoimaan muutoksissa, kasvattamaan liiketoimintaansa ja ratkaisemaan kriisejä.

1. Haasta perinteinen johtajarekry

2. Maksa tuloksista läsnäolon sijaan

3. Joustavasti 24/7 tai muutamana päivänä viikossa

4. Osaamisen hankkiminen palveluna säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

On tärkeää valita oikea Interim vuokrajohtaja, joka ymmärtää yrityksesi tarpeet ja voi työskennellä tehokkaasti sen kulttuurin ja arvojen mukaisesti. Cherry voi auttaa sinua löytämään sopivan vuokrajohtajan ja varmistamaan yrityksesi menestyksen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Interim vuokrajohtaja voi asiantuntemuksensa ja joustavuutensa avulla auttaa yrityksiä navigoimaan muutoksissa, kasvattamaan liiketoimintaansa ja ratkaisemaan kriisejä.

Haasta perinteinen johtajarekry

  • icon_joustavasti Maksa tuloksista läsnäolon sijaan
  • Joustavasti 24/7 tai muutamana päivänä viikossa
  • icon_huippuosaajat Osaamisen hankkiminen palveluna säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Paras tapa saada johtavaa osaamista

Käytettävissäsi ovat huipputekijät strategisiin avainrooleihin.

Ominaisuus Perinteinen rekry Perinteinen vuokrajohtaja Liikkeenjohdon konsultointi Cherry
Helppo löytää kokeneita osaajia nopeasti
Edullinen kokonaiskustannus
Joustavuus
Aloitusnopeus
Pitkäjänteisyys tarvittaessa
Suunnitelmien toteutus käytännössä
cherry_logo_no_text

Teemme osaamisen hankinnan helpoksi!

Kuinka hankin vuokrajohtajan?

kansikuva_kuinka_hankin_vuokrajohtajan
Cherry_logo_slogan_pysty_RGB_musta_teksti

Mikä on Interim vuokrajohtaja?

Interim vuokrajohtaja on kokenut ammattilainen, joka on erikoistunut tarjoamaan tilapäistä johtamistukea yrityksille, jotka kohtaavat muutoksia, haasteita tai kasvun mahdollisuuksia. 

 

Milloin Interim vuokrajohtaja on tarpeen?

Yleisimmin vuokrajohtajaa käytetään, kun vakituinen johtaja on lähtenyt pois, on tietyn ajan (esim. 2-12 kk) poissa tehtävistään tai jos yritys käynnistää laajan transformaatioprojektin, jonka johtamiseen oma organisaatio tarvitsee kokeneen ammattilaisen tukea.

Nämä eivät ole kuitenkaan ainoita tilanteita, jolloin vuokrajohtajan käyttö voisi olla järkevin vaihtoehto. 

Yhä useammin yritykset huomaavat, että perinteinen rekrytointi kestää aivan liian kauan. 

Poislähtevän johtajan ajatukset ovat jo uudessa ja uuden saaminen tilalle vie 6-12 kuukautta. Tämän välin voi täyttää kokeneella vuokrajohtajalla, joka voi tarvittaessa olla myös osa varsinaista rekrytointiprosessia. 

Myös talouden näkymien kasvava epävarmuus saa yritykset pohtimaan pysyvän rekrytoinnin mielekkyyttä. 

Tällöin vuokrajohtaja 12-24 kuukauden ajan voi olla mielekkäin ratkaisu. Monipuolistuvia ja lisääntyviä tarpeita varten Cherry tuonut interim ja fractional management-markkinoille uusia ratkaisuja. Niistä enemmän seuraavalla sivulla

 

Muita tilanteita

Muutosprosessit: Vuokrajohtaja voi auttaa sinua läpikäymään merkittäviä muutoksia, kuten yritysjärjestelyitä, toimintojen uudelleenjärjestämistä tai strategian uudelleensuuntaamista.

Kriisinhallinta: Vuokrajohtaja voi auttaa sinua kriisitilanteissa, kuten taloudellisissa vaikeuksissa tai johtamisongelmissa.

Kasvu ja laajentuminen: Yritykset, jotka haluavat laajentaa toimintaansa uusille markkinoille tai kehittää uusia tuotteita ja palveluita, voivat hyödyntää vuokrajohtajan asiantuntemusta ja näkemystä kasvun saavuttamiseksi.

Poissaolojen täyttäminen: Vuokrajohtaja voi astua tilapäisesti avainhenkilön saappaisiin, kuten toimitusjohtajan tai talousjohtajan, heidän poissaolonsa aikana, esimerkiksi sairausloman tai äitiysloman sijaisena.

Erikoisosaamisen tarve: Yritykset saattavat kohdata tilanteita, joissa ne tarvitsevat erikoisosaamista, jota heillä ei ole sisäisesti. Vuokrajohtaja voi tuoda mukanaan tarvittavan asiantuntemuksen ja kokemuksen.


Interim vuokrajohtajan hyödyt

Vuokrajohtajan käyttämisellä on useita etuja yrityksille:

Joustavuus: Vuokrajohtajat ovat nopeasti saatavilla ja voivat työskennellä joustavasti, jolloin yritykset voivat reagoida nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin.

Kokemus ja asiantuntemus: Vuokrajohtajilla on yleensä laaja-alainen kokemus ja asiantuntemus eri toimialoilta ja tehtävistä, joten he voivat tuoda uusia näkökulmia ja ideoita yritykseen.

Tuloksellisuus: Vuokrajohtajat ovat tottuneet työskentelemään tiukkojen aikarajojen ja tavoitteiden mukaan, joten he keskittyvät saamaan aikaan konkreettisia tuloksia.

Kustannustehokkuus: Koska vuokrajohtajat ovat itsenäisiä konsultteja, yritykset voivat säästää työsuhteeseen liittyvissä kustannuksissa ja sitoumuksissa.