Cherryn interim-palvelut vauhdittivat kasvuyritys Resandin kansainvälistymistä

Cherryn vuokrajohtajat auttavat yritystä kasvamaan ja kansainvälistymään. Resandin toimitusjohtaja Kalle Härkki kertoo, miten palveluna hankittu huippuosaaminen edisti yrityksen kasvuloikkaa.

Resand on nopeasti kansainvälistyvä suomalainen kasvuyritys, jonka liiketoiminta keskittyy teollisen hiekan puhdistukseen ja uudelleenkäyttöön. Resand®-hiekkamateriaaliteknologia tarjoaa ratkaisun kasvaviin hinta- ja saatavuushaasteisiin. Samalla teknologia vähentää CO2-päästöjä ja muita ympäristövaikutuksia, joita perinteinen hiekan kuljetustapa aiheuttaa.

Toimitusjohtaja Kalle Härkki kertoo, että viime vuonna Resand allekirjoitti ensimmäiset Sand as a Service (SaaS) -sopimukset ulkomaisten asiakkaiden kanssa. Tulevina vuosina yrityksen fokus on pääasiassa Euroopan markkinoilla ja Pohjois-Amerikassa. Voimakas kasvu on tuonut mukanaan myös haasteita, koska monet rekrytointiprosessit ovat osoittautuneet liian hitaiksi ja yrityksen tarvitsema osaaminen on muuttunut nopeasti.

Kalle-1 (1)-1

Kalle Härkin johtama Resand on kehittänyt ainutlaatuisen valimohiekan puhdistusteknologian.

 

Tässä tilanteessa Cherryn interim management -palvelut tulivat avuksi ja tarjosivat välittömän ratkaisun kasvuyrityksen tarpeisiin. Vuokrajohtajat voidaan palkata nopeasti ja riskittömästi Cherryn tarkoin valitsemasta osaajapoolista. Joustava toimintatapa mahdollistaa myös roolin muokkaamisen kulloisenkin tilanteen mukaan, oli kyse sitten kokoaikaisista, osa-aikaisista tai vaihtuvista tarpeista.

Cherryn palvelu auttoi hallitsemaan myös henkilöstökuluja 

Härkki kertoo omasta kokemuksestaan: “Tarvitsimme osaavan business controllerin nopealla aikataululla. Tavallinen rekrytointiprosessi olisi ollut aivan liian pitkä, joten päädyimme Cherryn interim-palveluun, jonka avulla saimme asiantuntijan käyttöömme melkein saman tien. Kaiken lisäksi prioriteettimme muuttuivat heti työsuhteen alussa, ja rekrytoitu henkilö päätyi ensin eri tehtäviin kuin mitä oli suunniteltu. Tämäkin onnistui ongelmitta.”

Joustava, projektiluonteinen tekeminen on yksi interim-projektien tuomista eduista. "Scale-up yrityksillä rahoitus on usein epävarmaa, jolloin henkilöstökulujen manageeraaminen kassan tilanteen mukaan tuo joustavuutta myös liiketoimintaan”, Härkki jatkaa.

Perinteinen huippuasiantuntijan palkkaaminen on tyypillisesti hidasta, kallista ja tehotonta. Cherryn interim management -palvelut tarjoavatkin nopean ja joustavan vaihtoehdon kasvuyrityksille, jotka kaipaavat ripeää reagointia muuttuvissa tilanteissa.

Cherry tarjoaa parhaat interim-osaajat yritysten vaativiin rooleihin ja projekteihin kaikilla toimialoilla. Toimintamallimme perustuu nopeuteen, joustavuuteen ja tehokkuuteen. Välitämme ainutlaatuisesta tekijäpoolistamme vuokrajohtajat lyhyt- ja pitkäaikaisiin toimeksiantoihin, koko- tai osa-aikaisesti. Samalla asiakkaamme välttävät kiinteät kustannukset ja maksavat vain tuloksista pelkän läsnäolon sijaan. Huipputekijöillemme tarjoamme parhaat projektit ja vahvan verkoston osaamisen myynnille. Yrittäjänä teet työtä joustavasti ja otat oman urasi haltuun työn murroksen edelläkävijänä. cherry.fi

Laura Juhola
Laura Juhola

Laura on markkinoinnin, brändinrakennuksen ja liiketoiminnan kehittämisen interim-ammattilainen, jolla on laaja-alainen osaaminen modernista markkinoinnista aina strategian luomisesta käytännön toteutukseen. Hän on kiinnostunut vihreän teknologian startupeista ja mielenkiintoisten ihmisten haastattelemisesta.

Kokenut vuokrajohtaja auttoi päivittämään tehtävänkuvan

Interim-ammattilainen ottaa haltuun usein väliaikaisen avainroolin nopeasti ja ketterästi. Aspo Oyj:n lakiasioiden, henkilöstön ja vastuullisuuden johtaja Taru Uotila kertoo kokemuksensa Cherryn palvelusta.

Lue lisää
Laura Juhola

Nämä johtajarekryn 3 virhettä voivat tulla kalliiksi

Cherryn kokenut konsultti, muun muassa Nokialla ja Fazerilla HR-asioista vastannut Mika “Vidi” Videman listaa kriittisimmät rekrymokat ja niiden hinnan.

Lue lisää
Cherry

Erilaiset uratarinat: Haastattelussa Mika ”Vidi” Videman

Työura ei aina etene oletettuja latuja. Cherryn perustajapartneri Vidi on hypännyt liiketoiminnasta HR:ään ja korporaatiotöistä laajan skaalan yrittäjäksi.

Lue lisää
Laura Juhola