Osaamisen hankkiminen palveluna säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

basic-hero
icon_huippuosaajat
Saat huippuosaajan tekemään heti tulosta ja maksat vain tarpeellisesta työstä. Ilman rekrytoinnin vaivaa ja jäykkää työsuhdetta.

Avainhenkilön palkkaaminen on hidasta, kallista ja tehotonta. Kuluu helposti puolikin vuotta ennen kuin uuteen rooliin tai poislähteneen tilalle on palkattu tekijä ja hän pääsee aloittamaan toimessaan. Ajan, vaivan ja rekrytointikustannusten lisäksi itse työt odottavat edelleen tekijäänsä ja projektit eivät edisty tehokkaasti. Parhaassa tapauksessa tuuraaja on pyrkinyt paikkaamaan, mutta joutunut samalla tinkimään omista töistään.

Cherryn palveluna avaintekijä löytyy suoraan poolistamme – nopeasti, ilman vaivaa ja kustannuksia. Toimeksiantosopimuksen myötä vuokrajohtaja alkaa saman tien tehdä tulosta yrityksessäsi. Kokeneena osaajana hän pääsee tilanteen tasalle nopeasti, joten yrityksesi ei myöskään tarvitse maksaa oppirahoja.

Toisekseen markkinoiden muutosvauhti muokkaa kaiken aikaa myös avaintehtäviä ja rooleja. Aluksi puoli vuotta täyttämättä ollut tehtävä saattaa vaatia uudelleen arviointia jo vuoden parin päästä. Perinteinen rekrytointi on kuitenkin luonteeltaan jäykkä investointi, josta voi olla hankalaa ja kallista päästä eroon. Pahimmillaan yritys ajautuu maksamaan palkkaamastaan avainjohtajasta rekrytointikulujen, palkan, bonusten ja sosiaalikulujen lisäksi myös erorahoja muutaman vuoden kuluessa.

Cherryn palvelu on todella joustava. Toimeksianto elää yrityksesi kulloisenkin osaamistarpeen mukaan: kokoaikainen rooli voidaan muokata myöhemmin osa-aikaiseksi tai vaikka päättää pikaisesti, jos yrityksesi tarve tai tilanne muuttuu. Kaikissa tapauksissa maksat ainoastaan tehdyistä työpäivistä ilman mitään sivukuluja.

Cherryn monipuolinen palveluvalikoima

Interim management /kokoaikainen vuokrajohtaja

Johtavien kärkitekijöiden osaamista kokoaikaisesti, tyypillisesti 4–12 kk ajan erilaisiin muutostilanteisiin ja väliaikaisiin tarpeisiin, riskitön reitti myös pysyvään rekrytointiin.

Ota yhteyttä

Fractional management /osa-aikainen vuokrajohtaja

Kokenut osaaja 1–4 päiväksi viikossa, toimintaansa skaalaaville kasvuyrityksille tai isoille yrityksille, kun tarvitaan esim. HR:n, hankinnan tai viestinnän osa-aikaista huippuosaamista.

Ota yhteyttä

Talent teams /osaajatiimit

Täsmätiimi haastaviin muutoshankkeisiin, joissa tarvitaan laaja-alaista osaamista ja lisävoimaa toteutukseen, tiimi voi hoitaa projektia yritysjohdon rinnalla myös osa-aikaisesti.

Ota yhteyttä

Ratkaisu yrityksesi muuttuviin tarpeisiin

Käytettävissäsi ovat huipputekijät strategisiin avainrooleihin.

Cherryn tekijät ovat taustaltaan eri yritystoimintojen parhaita johtajia, jotka olemme käsin poimineet. He ovat kaikki erittäin kokeneita strategioiden toteuttajia ja muutoksen tekijöitä, joilta voi odottaa nopeita tuloksia ja asetettujen tavoitteiden saavuttamista tehokkaasti.

Jatkuvasti kasvavasta poolistamme löytyy markkinoiden parasta osaamista esimerkiksi liiketoiminnan, talouden, HR:n, viestinnän, myynnin ja markkinoinnin, digitaalisuuden, teknologian, toimitusketjujen ja hankinnan sekä logistiikan johto- ja kehitystehtäviin.

Cherryn tekijät tuovat osaamistaan ja kokemustaan tyypillisesti seuraavanlaisiin tilanteisiin:

  • Strategian ja muutoksen toteuttaminen
  • Lyhytaikaiset hankkeet ja kehitysprojektit
  • Avainhenkilön korvaaminen muutostilanteessa
  • Liiketoimintajärjestelyt ja turnaroundit

Uniikin tekijäpoolinsa ansiosta Cherry on ylivertainen tapa hankkia markkinoiden johtavaa osaamista.

Paras tapa saada johtavaa osaamista

Ominaisuus Perinteinen rekry Perinteinen vuokrajohtaja Liikkeenjohdon konsultointi Cherry
Helppo löytää kokeneita osaajia nopeasti
Edullinen kokonaiskustannus
Joustavuus
Aloitusnopeus
Pitkäjänteisyys tarvittaessa
Suunnitelmien toteutus käytännössä

Kuinka hankin vuokrajohtajan?

Lataa opas
Lataa opas
kansikuva_kuinka_hankin_vuokrajohtajan
blog_hero_mobile

Tutustu partnereihimme

Oletko miettinyt, että rekrytointi on liian työlästä ja aikaa vievää?

Miten saada kokenut osaaja yrityksesi käyttöön ilman hidasta rekrytointiprosessia. Niin, että interim-vuokrajohtajan sopivuus on varmistettu huolellisesti.

Lue lisää
Petri Kujala

Miksi maksaisit läsnäolosta kun joustavat palvelusuhteet valtaavat alaa?

Moni työtehtävä on nykyään projektiluontoinen hanke. Kun perinteinen rekrytointi kestää pitkään ja on kallista, interim management tarjoaa välittömän ratkaisun.

Lue lisää
Mika

Katso kolme tapaa hankkia osaamista perinteistä rekryä nopeammin ja edullisemmin

Osaamisen tarve vaihtelee yrityksen eri käänteissä ja voi muuttua nopeastikin. Siksi Cherry toi markkinoille Interimin rinnalle Fractional managementin ja Talent teamsit.

Lue lisää
Harri Kämppä
cherry_samppa_400x400
Teemme osaamisen hankinnan helpoksi!
Samppa Seppälä / CHERRY

Varaa aika kalenterista